O nama

ISTORIJAT

Preduzeće DraGor-Tod d.o.o. je osnovano 28.1.1993. godine kao privatno preduzeće za trgovinu, posredovanje i usluge. Do 1996. godine preduzeće se bavilo trgovinom građevinskim materijalom, kada je u saradnji sa IMT a.d. proširilo svoj asortiman univerzalnim građevinskim skelama. Po gašenju proizvodnog pogona IMT-a, preduzeće počinje sa sopstvenom proizvodnjom, te vrši preregistraciju osnovne delatnosti u proizvodnju metalnih konstrukcija.

Prvi proizvodni pogon se nalazio u Vinči, u iznajmljenom prostoru. Repromaterijal je dobavljan iz fabrike cevi “Unis” iz Dervente, a gotovi proizvodi su bili plasirani na domaćem tržištu.

Potražnja za proizvodima DraGor-Tod-a počinje da raste, tako da se preduzeće seli u veći, iznajmljeni prostor
koji je omogućio veći kapacitet proizvodnje, kao i proširenje asortimana gotovih proizvoda.

Uskoro pored građevinskih skela, DraGor-Tod ima u svojoj ponudi i desetak vrsta podupirača i svu prateću opremu za oplatu i zidarstvo. U to vreme počinju i prvi izvozni poslovi. Sa povećanjem obima poslovanja stvaraju se potrebe i uslovi za proizvodni pogon koji će biti u vlasništvu samog preduzeća. Uz pomoć kredita Fonda za razvoj, 2003 godine, DraGor-Tod počinje gradnju proizvodne hale od 800m2. Izgradnja je trajala godinu dana i 2004.godine preduzeće se useljava u funkcionalno i savremeno opremljen proizvodni pogon, koji je omogućio proizvodnju metalnih konstrukcija za proizvodne hale, industrijskih ograda i stepenista. 2007.godine počinje izgradnja poslovne zgrade površine 214m2, u koju smo se uselili 2008 godine.

DELATNOST

Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja metalnih konstrukcija, koja obuhvata proizvodnju građevinskih skela, prateće opreme istih, proizvodnju građevinskih podupirača raznih dimenzija i nosivosti, metalnih konstrukcija za proizvodne hale, industrijskih ograda i metalnih stepeništa. Ono što je jako bitno je da su svi proizvodi atestirani i da je mišljenje o kvalitetu dao Institut IMS A.D. i Građevinski fakultet u Beogradu. Pored proizvodnje, preduzeće se bavi i trgovinom metalnim proizvodima i cevima raznih profila, kao i trgovinom HTZ opremom.

PLANOVI

U svojim planovima imamo proširenje asortimana proizvoda i obima poslovanja. Planira se proizvodnja nekoliko novih vrsta građevinskih podupirača, koji će biti novina na našim prostorima. Kako smo kvalitetom svojih proizvoda osvojili domaće tržište, naš dalji plan je plasman istih na inostrano.